10 komikere jeg digger

Humor. Det er subjektivt. Her er 10 standup-komikere jeg liker.

10. Guy BranumGuy Branum

Guy Branum Er som det platoniske ideal for en syrlig, småsint, politisk bevisst og camp komiker. Han er en dreven debatant, og popkultur-kommentator, belest og utstudert i historie og litteratur. Branum dukker til stadighet opp på panelshow og andre steder der han ikke har materialet sitt å støtte seg til, og er minst like morsom uten forhåndsskrevne vitser.
Twitter: 
@guybranum
Album/Special(s): Effable (Spotify)
Video: «Gay Advantages»

9. Kate Willettcropped-kate-willett-b46a8468-6-2

Kate Willett er «Kvinner er ikke morsomme»-banden sitt værste mareritt. Hun har en selvsikker og soleklar stemme, og et selvironisk feministisk perspektiv. Hun snakker om sex og kropp, ofte dømt «billige» emner for kvinner av de samme idiotene. Willett klarer kunststykket å skrive sterkt kritiske vitser som fortsatt føles positive i det øyeblikket de leveres. Jeg ser frem til debutalbumet.
Twitter:
 @katewillett
Album/Special(s): Glass Gutter (Spotify)
Video: «At Meltdown 9/28/16»

8. Paul F. TompkinsPaul F Tompkins

Paul F Tompkins er nusselig. Han er en sjarmerende, reflektert og godlynt mann som til stadighet smiler, og som forteller med verdens største selvsikkerhet om hvor lite selvsikkerhet han har, og alle de personlige utilstrekkeligheter som har fulgt ham gjennom livet. Kontrasten er noe av det morsomste jeg vet om, og følger PFT hvor enn han går.
Twitter: 
@PFTompkins
Album/Special(s): Crying and Driving, Laboring Under Delusions, Freak Wharf (Spotify)
Video: «2012»

7. Ryan SingerRyan Singer

Ryan Singer er «sløv uten dop», og har et reportoar som dreier seg i stor grad om drømmer, visjoner og fantasiflukt hjernen hans har gjort. Han er ekstremt god på å posisjonere seg i forhold til publikum og lage en relasjon som lar de (og oss) følge ham selv når han går veier vi ikke nødvendigvis vil gå selv.
Twitter: @RySing
Album/Special(s): Comedy Wonder Town, Immortal For now (Spotify)
Video: «Compilation»

6. Sara SchaeferSara Schaefer

Sara er også en komiker som vil få «kvinnelige komikere snakker bare om sex og kjønn» til å frike ut. Hun har en nesten mumlende, lav stemme som får vitsene til å føles veldig intime, som en venn som forteller deg en litt flau men veldig morsom historie.
Twitter: @saraschaefer1
Album/Special(s): Chrysalis (Spotify)
Video: «Lover Number 2″

5. Matt Braunger

Matt er en gigantisk doofus, uifra historiene hans kanskje den kleineste komikeren jeg vet om – men han har en formidlingsevne og tilnærmelig tone på scenen som gjør at du heier på ham i alle situasjoner. Han vitser mye om drikke, dating og dumskap.
Twitter:
 @Braunger
Album/Special(s): Big Dumb Animal, Shovel Fighter (Spotify)
Video: «Cheese Babies»

4. Jackie Kashian

Jackie er for meg mer enn en komiker, hun er en slags pseudo-guru. Jeg bare beundrer hennes innfallsvinkel til livet. Jackie er voksen og vis, en massiv nerd og full av historier om faren sin, en gammel gris og selger fra midtvesten.
Twitter: @jackiekashian
Album/Special(s): I am not the Hero of this Story, This will make an Excellent Horcrux (Spotify)
Video: Conan 02/17/15

3. John Mulaney

Mulaney er kanskje den mest presise komikeren som arbeider i dag. Ikke en stavelse for mye, ikke en stavelse for lite. Hans vitser, om de er fra barndommen eller i dag, plasserer ham alltid som et sært utskudd, og han er grenseløst fascinert over alle de måtene han ikke passer inn.
Twitter: @mulaney
Album/Special(s): The Comeback Kid, New in Town (Spotify)
Video: «Real Estate»

2. Aparna Nancherla

Aparna har en nervøs energi som gjør det umulig å ikke ta hennes side. Hun snakker om depresjon og angst, og om verden med et vekslende barnlig naivt og kynisk perspektiv.
Twitter: @aparnapkin
Album/Special(s): Just Putting it Out There (Spotify)
Video: «Conan 07/07/16»

1. Maria Bamford

Noen komikere kalles «alternative». I utgangspunktet var det de som fortalte historier heller enn vitser. I dag er det praktisk talt alle. Men Maria Bamford fortjener virkelig tittelen, for det hun gjør er noe helt spesielt. Maria har et unikt talent for stemmeskuespill og bruker det omfattende i standupen sin, ikke bare for å vise karakterer men også stemningen og perspektiver. Hun forteller om familien, jobb, og sine egne psykiske lidelser. Hun har en unik stil som nok ikke vil falle i smak hos alle, men jeg synes det er helt magisk.
Twitter: @mariabamfoo
Album/Special(s): 20%, Ask Me About my New God, Unwanted Thoughs Syndrome (Spotify)
Video: «Colbert 16/01/2016»

Hva med deg? Har du noen standup-favoritter?

Reklamer

En kommentar om “10 komikere jeg digger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s