Å gjøre hylla til hobby

I de to siste innleggene har jeg fortalt litt om min historie med magi og relaterte emner, og endringer i mitt forhold til paganisme og en tro jeg kan være komfortabel med uten å forlate en rasjonell verden. Men all denne tenkninga har også fått et praktisk utslag. Jeg har bestemt meg for å bli bibliotekar.

Vel, det er en alt for grandios tittel. Det jeg vil er å samle bøker, og samle dem på en målrettet og bevisst måte, med en (foreløbig ekstremt fiktiv) «bruker/leser» i tankene. Altså aktivt gå inn for å dekke emner, forfattere, viktige og underholdende, populære og obskure titler. Jeg har alltid vært elsker både av bøker og biblioteker, både i deres fysiske og metafysiske (filosofiske) form. Jeg liker bøker. Jeg liker å samle ting. Jeg liker uvanlige former for tro og tanke, og har nylig blitt fortrolig med dem på et nytt nivå, slik at jeg ville annonsere det til venner og bekjente. Så det jeg vil samle er selvsagt bøker om paganisme, okkultisme, esoterikk and all the rest of it.

Jeg føler jeg står litt sånn fast i livet, og det virker for meg som en god hobby å bygge en samling, som bare kan vokse, bli bedre, gå fremover. Det kan gi en følelse av progresjon og mestring. Det kan også gi positive holdepunkter i hverdagen å vente på neste forsendelse, som absolutt har verdi for en som sliter med depresjon og følelsen av å drukne litt i hverdagen.

Jeg har satt meg et budskjett (500kr/ca 3-4 bøker i måneden) og begynt å samle en liste/regneark, et oppkok av lister med anbefalte bøker fra internett, titler som dukker opp i andre bøker jeg leser, og de bøker som er av «innlysende» sentral rolle på grunn av historisk posisjon og innflytelse. Den første forsendelsen har allerede kommet, og euforien ved å starte plukket jeg opp enda to bøker på Outland. Jeg hadde også et lite knippe relevante bøker stående, men de er absolutt de med minst cred i samlingen, og ettersom samlingen vokser er jeg troende til å ekskludere dem. (blandt dem er to bøker jeg nevnte i innlegget «tiden er inne»).

Den nysgjerrige leser kan sjekke ut samlingen sånn den er i lesende stund på min side på nettsiden libib, eller via linken «biblioteket» på toppen av siden. Framover tenker jeg å skrive et lite innlegg hver gang jeg får en forsendelse i posten, litt om hver bok og hvorfor jeg ville inkludere den. Jeg håper det vil være interessant for dere, og kan være et godt holdepunkt for meg til å vende tilbake til bloggen.

Reklamer

2 kommentarer om “Å gjøre hylla til hobby

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s